Impact Story – Sarper Kaleli

Sarper Kaleli is al bijna acht jaar een arcadiër en zijn reis begon in Istanbul, Turkije. Hij woont nu in Amsterdam, Nederland. Als Senior Project Leader draagt hij zijn expertise bij aan een project op Schiphol.

In deze Impact Story deelt Sarper met ons hoe de door Lovinklaan gesponsorde programma’s, met name Quest, zijn carrière mede vorm hebben gegeven toen hij er begin februari 2017 voor het eerst mee in aanraking kwam. Sarper gaat in op zijn ervaring met ons Quest-programma en onthult de diepgaande impact die het heeft gehad op zijn groei – professioneel en persoonlijk.

Kennismaking met Lovinklaan Programma’s

Sarper vond Quest een opvallend programma onder de initiatieven die Lovinklaan aanbiedt toen hij er kennis mee maakte door zijn toenmalige manager. Dit internationale transferprogramma, dat met trots gesponsord wordt door de Lovinklaan Foundation, biedt Arcadians over de hele wereld een unieke kans om hun netwerk uit te breiden, hun kennis te verdiepen en bij te dragen aan de ambities van Arcadis door hen in staat te stellen als Host en Questees aan de slag te gaan.

Eenmaal geaccepteerd als Questee voor het programma, zegt Sarper dat hij het voorrecht had om te communiceren met een uitzonderlijke Host in Nederland om een Quest te plannen op basis van zijn verwachtingen. Er werd vervolgens een op maat gemaakt programma ontworpen om zijn vaardigheden en competenties met betrekking tot het efficiënt managen en uitvoeren van dagelijkse activiteiten binnen de organisatie te verbeteren.

Sarper schrijft zijn voortdurende groei en vooruitgang bij Arcadis toe aan de transformerende invloed van de programma’s aan de Lovinklaan. “Het Quest-programma heeft niet alleen mijn operationele en projectmanagementvaardigheden aangescherpt, maar heeft me ook geholpen mijn potentieel te realiseren en mijn carrière op een efficiëntere en meer samenwerkende manier te ontwikkelen”, zegt hij.

Sarper’s Quest-reis

Na het succesvol afronden van het Quest-programma in Nederland, keerde Sarper terug naar zijn vorige functie als Operations Manager bij Arcadis Turkije, waar hij actief deelnam aan verschillende aanbestedingen, waarvan sommige resulteerden in grote groei voor het bedrijf, waarbij de projecten vervolgens werden opgeleverd door middel van effectieve samenwerking.

Hij gelooft dat het Quest-programma hem in staat stelde te netwerken met gelijkgestemde professionals. Sarper legt uit: “Door tijdens het programma in contact te komen met collega’s zijn open en zinvolle gesprekken ontstaan. Een collaboratieve werkomgeving bood me ook de steun en expertise die ik nodig had.

Deze ervaring was een essentieel onderdeel van mijn carrière en het belangrijkste aspect van mijn professionele groei. Na de afronding van mijn Quest in 2017 ben ik in 2021 overgestapt naar de rol van Senior Project Leader in Nederland, waar ik momenteel Project Manager ben en lid van een groot team dat op de luchthaven Schiphol werkt.”

Bovendien vond Sarper in zijn nieuwe rol bij Schiphol de mogelijkheid om samen te werken met collega’s met wie hij tijdens het Quest-programma in gesprek was gegaan.

Impact over grenzen heen

Sarper zegt dat het Quest-programma ook een positieve invloed had op zijn sociale leven op het werk. Het nieuwe gevoel van inclusiviteit en plezier zorgde voor een prettigere werkomgeving.

“Lessen die je leert van dergelijke programma’s kunnen je manier van begrijpen ontwikkelen, zorgen voor persoonlijke ontwikkeling en samenwerking tussen business lines en regio’s vergemakkelijken.”

Hij legt verder uit dat de interactie met Arcadians uit verschillende regio’s altijd een zekere aanpassing heeft vereist om te passen in verschillende culturele contexten. Desondanks is hij ervan overtuigd dat “Arcadians zich bewust zijn van het aanpassen van hun aanpak aan verschillende culturele verwachtingen, lokale normen en standaarden”, wat een cruciale factor is in het succesvol afronden van het Quest programma samen met andere Questees.

Het belang van het Lovinklaan Avontuur

Sarper raadt Arcadians ten zeerste aan om deel te nemen aan de verschillende programma’s die Lovinklaan biedt. “Ik geloof dat de programma’s van Lovinklaan een significante impact hebben in heel Arcadis, door het creëren van een proactieve gemeenschap en dynamiek waarin leren, groei en kennis belangrijk zijn.”

Bovendien moedigen de programma’s samenwerking en netwerken tussen werknemers actief aan, zegt hij. “Ze dienen als platform voor individuen van verschillende afdelingen, filialen en regio’s om samen te komen en samen te werken aan gezamenlijke initiatieven. Het resultaat is dat er vaker wordt samengewerkt, wat innovatie, het delen van best practices en de ontwikkeling van geïntegreerde oplossingen bevordert. Deze spirit versterkt de algehele Arcadis-gemeenschap.”

Ga naar de inhoud
Close