2021 in Review – Cecile Cluitmans

20 december 2021

Terugkijkend op mijn eerste jaar als voorzitter van het bestuur van Lovinklaan, ben ik ontzettend trots op de veerkracht van Arcadianen, onze Stichting en haar programma’s. Ondanks de voortdurende uitdagingen en onzekerheden als gevolg van de aanhoudende pandemie, zijn we erin geslaagd om Arcadianen de middelen en kansen te bieden om te leren en zich te ontwikkelen, terwijl we elkaar en onze gemeenschappen blijven ondersteunen. Van het aanbieden van online expedities tot het implementeren van een reeks COVID-19-herstelgemeenschapsprogramma’s – we bleven Arcadianen over de hele wereld verbinden, investeren en inspireren.

Verbinden

Dit jaar verwelkomden we Marc Kefford, die Australië vertegenwoordigde. Zijn ervaring als Manager Stadsontwikkeling en unieke perspectief zijn een echte aanwinst voor het bestuur.

Bovendien hebben we in de zomer onze 2021 Employee Survey ingezet om een dieper inzicht te krijgen in de kennis van Arcadianen over de Lovinklaan Foundation en inzichten te verzamelen om onze programma’s verder te verbeteren en te begrijpen hoe we beter contact kunnen maken met Arcadianen. Bijna 2.000 respondenten namen deel aan de enquête en gaven ons waardevolle input die we kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat we inclusieve programma’s aanbieden die Arcadianen de mogelijkheid bieden om beter contact te maken en belangrijke kennis met elkaar te delen.

Investeren

We hebben een ongelooflijke vooruitgang gezien in digitale aanpassingen van Lovinklaans programma’s, zoals de lancering van Expedition DNA’s volledig virtuele Expedities en de Quick launch Imagine Awards. Daarnaast organiseerde Local Sparks een briljant COVID-19 Recovery-programma om de kwaliteit van leven te verbeteren voor gemeenschappen die door de pandemie zijn getroffen. Ik bewonder de manier waarop deze programma’s zich zijn blijven ontwikkelen terwijl ze investeren in het uitrusten van Arcadianen met de juiste tools en mogelijkheden om hun volledige potentieel te ontsluiten.

Inspireren

2021 heeft echt bewezen dat we in staat zijn om verandering te stimuleren en Arcadianen in staat te stellen om te werken aan het bereiken van hun volledige potentieel. Verschillende landen hebben te maken met unieke situaties als het gaat om maatregelen – daarom is het als wereldwijde organisatie bewonderenswaardig hoe onze programma’s erin geslaagd zijn om verbonden te blijven en zich aan te passen om inclusiviteit te bevorderen in een steeds veranderende wereld.

Gezien alles wat we samen hebben bereikt in deze onzekere tijden, weten we dat één ding zeker is: door verbonden, betrokken en toegewijd aan elkaar te blijven, kunnen we het beste maken van elke situatie, waar ter wereld we ons ook bevinden. We zullen deze geest meenemen naar 2022, waar we een impact zullen blijven maken voor Arcadianen en onze gemeenschappen over de hele wereld.

Blogs