2021 Milestones

10 juni 2021

Als stichting zijn we trots op wat we hebben bereikt tijdens de pandemie, terwijl we de groei en ontwikkeling van Arcadian zijn blijven ondersteunen. Hieronder volgt een update van de ontwikkelingen die we het afgelopen half jaar hebben gezien aan de Lovinklaan.

Shelter

We zijn er met succes in geslaagd om ons Shelter programma aan te passen om steun te blijven verlenen in een virtuele setting. In reactie op de wereldwijde gezondheidscrisis heeft Shelter op afstand, pro-bono steun verleend aan UN-Habitat om gemeenschappen in nood te helpen. Als gevolg daarvan werden verschillende initiatieven geïntroduceerd, waaronder een helpdesk voor snelle respons, bestaande uit een divers team van deskundigen die hun tijd uitlenen om oplossingen te bieden voor veerkrachtige steden op het gebied van gezondheid. Daarnaast werd het Shelter academy alumni netwerk geactiveerd, waar mensen die eerder hebben deelgenomen aan een kennisoverdracht programma over veerkrachtige steden nu kunnen dienen als aanspreekpunt voor stedelijke vragen in relatie tot COVID-19.

Verder is het Shelter programma doorgegaan met het ondersteunen van online projecten in Libanon en de Filippijnen, naast het lanceren van een nieuw programma voor UN-Habitat Mongolië gericht op Ulaanbaatar Ger-areas.

In april 2021 organiseerden we een prachtige online Shelter-workshop in het Verenigd Koninkrijk met meer dan 80 enthousiaste deelnemers, die tot een aantal geweldige discussies leidde.

Local Sparks

In het eerste kwartaal van 2021 werden aanvragen ingediend voor het gemeenschapsprogramma Accelerator 2021. Eind mei is Local Sparks in Zuilen Utrecht begonnen met de renovatie van een tuin en speelplaats bij het Logeerhuis Zuilen – een tehuis voor kinderen. Terwijl het project nog bezig is om het schuurtje, de schommel en de glijbaan voor de kinderen van Logeerhuis Zuilen te vernieuwen, is de volgende stap dat een speeltuinspecialist het ontwerp van Arcadis zal beoordelen op veiligheid. Het Local Sparks team in Nederland verwelkomt nog steeds ondersteuning voor dit project, dus neem contact op met Martien Lathouwers als u geïnteresseerd bent om een bijdrage te leveren!

Imagine Awards

De Imagine Awards gingen van start via Quick Launch, en begin maart werd een groep van geselecteerde teams teruggebracht tot 10 finalisten door twee beoordelingsteams, bestaande uit Arcadians uit verschillende regio’s over de hele wereld. Onze eigen Holly Herner maakte deel uit van het beoordelingsprogramma – u kan alles lezen over haar ervaring in onze laatste blog, waar haar team hun ervaring met het beoordelen van de inzendingen deelt!  De winnaar van de Imagine Award van dit jaar introduceerde de Arcadis Sustainability app, ontworpen om Arcadians te helpen kleine veranderingen in hun levensstijl aan te brengen om duurzamer te worden.

Expedition DNA

Eerder dit jaar lanceerden we onze allereerste virtuele duurzaamheidsmodule in een poging om het belang van duurzaamheid binnen de Arcadis strategie verder te benadrukken. In maart 2021 werd Expeditie DNA #6 gelanceerd in een volledig virtuele setting, met bijna 60 deelnemers van over de hele wereld die deelnamen aan het 10 weken durende intensieve programma. Doorheen het programma deden de deelnemers diepgaande kennis op over het digitale en duurzaamheid van experts in deze domeinen, terwijl ze het koppelden aan de strategie van Arcadis.

In mei 2021 hebben we met succes Expeditie DNA #7 afgetrapt, waarmee het de tweede volledig virtuele Expeditie van dit jaar is. We zijn ongelooflijk trots op de deelnemers die aan dit programma deelnemen en zijn ervan overtuigd dat ze zullen floreren!

Driemaandelijkse bestuursvergaderingen

Sinds het begin van dit jaar vergadert het bestuur van Lovinklaan op een virtuele manier. Hoewel de aanpassing aan deze nieuwe manier van werken in het begin een uitdaging was, zijn de vergaderingen vruchtbaar gebleken, aangezien het bestuur een open en effectieve communicatie over de regio’s en tijdzones heen heeft onderhouden. In januari 2021 heeft Gordon Baxendale het bestuur van Lovinklaan verlaten en werd Marc Kefford verwelkomd als het nieuwste lid, als vertegenwoordiger van Australië. Cécile Cluitmans trad aan als voorzitter, terwijl Marco Foo de taak van penningmeester van het bestuur op zich nam en Nora Taylor de rol van secretaris op zich nam.

Vooruitkijkend streven we ernaar zoveel mogelijk programma’s op een virtuele manier te realiseren, zolang dat nodig is om de veiligheid te handhaven. Terwijl we ons blijven richten op de groei en ontwikkeling van alle Arcadians, hopen we dat er snel meer mogelijk zal zijn in persoon, zodat al onze prachtige programma’s weer kunnen bloeien.

Blogs