A DAY IN THE LIFE OF… MARC KEFFORD


Hoe ziet een typische dag in het leven van een Urban Development & Regeneration Lead (en Lovinklaan bestuurslid) eruit?

Ik ben een vroege vogel en nu we net uit de lockdown in Sydney zijn, begin ik de dag weer met boksen of trainen in de sportschool. Daarna ga ik naar huis om met het gezin te ontbijten – dat klinkt misschien sereen, maar is steevast het tegenovergestelde!

Af en toe heb ik ’s ochtends vroeg Lovinklaan-gerelateerde gesprekken, of dat nu met de Raad van Bestuur is of met het Roots of Arcadis-team, en dan begin ik aan mijn dagtaak als leider van het Urban Development-team in Sydney. Mijn rol is vooral een mix van operations, mensen, projectoplevering en klanten, dus mijn agenda is constant vol. De afwisseling van het een naar het ander gedurende de dag is wat ik zo leuk vind aan mijn baan. Als de werkdag erop zit, geniet ik graag van de zwoele Sydney-avonden met mijn twee kinderen (Edie en Louie) in het park of aan het strand. Als ze eenmaal in bed liggen, werk ik normaal gesproken alle losse eindjes van de dag af en dat is ook het moment waarop de meeste vergaderingen van de Raad van Bestuur plaatsvinden. Door het tijdsverschil zijn de vergaderingen soms later afgelopen dan ik normaal naar bed zou gaan en dan is het moeilijk om even uit te schakelen. Daarom ontspan ik me door wat EPL-voetbal bij te wonen en af en toe wat mindfulness voor als mijn hoofd op hol slaat.

Hoe past u uw expertise uit uw Arcadis-rol toe in uw rol als bestuurslid voor Lovinklaan (of vice versa)?

Ik heb het geluk gehad om in mijn 19-jarige carrière bij Arcadis in verschillende regio’s te werken en leiding te geven aan en samen te werken met veel mensen met verschillende achtergronden en culturen. Met deze ervaring kan ik de Raad van Bestuur een uniek perspectief op Arcadians bieden. Omgekeerd biedt de globale context die ik heb vanuit het bestuur aan de Lovinklaan een breder perspectief voor mijn rol in Arcadis.

Dit is uw eerste jaar als bestuurslid… wat zijn enkele van de uitdagingen waar u tot nu toe mee te maken heeft gehad?

De grootste uitdaging in mijn eerste jaar in de Raad van Bestuur is ongetwijfeld de virtuele omgeving geweest waarin we hebben moeten werken, als gevolg van de COVID-beperkingen. Ik heb nog geen van mijn medebestuursleden persoonlijk ontmoet. Hoewel we bijna een jaar hebben besteed aan het virtueel leren kennen van elkaar, en daar extra moeite voor hebben gedaan, zou face to face tijd ongetwijfeld een diepere band opleveren. Hoe beter we elkaar begrijpen, hoe effectiever en succesvoller we zijn, zoals de meeste teams. Ik ben dan ook zeer verheugd dat we elkaar in de komende maanden zullen kunnen ontmoeten.

Hoe blijf je gemotiveerd?

Ik ben erg bezig met hoe dingen beter of anders kunnen, constante verbetering, en ik ben altijd op zoek naar manieren om dit te bereiken, wat me vooruit drijft. Ook Arcadis’ focus van ‘maximizing your impact’ resoneert met mij, omdat ik mezelf elke dag uitdaag om mijn positieve invloed op de mensen om me heen te vergroten en hen hopelijk te inspireren om hetzelfde te doen.

Wat is je beste tip voor thuiswerken? 

Investeer in een verstelbaar bureau! Ik kocht er een aan het begin van onze eerste COVID-afsluiting en heb nog geen spijt gehad van de flexibiliteit die het biedt. Mobiliteit is cruciaal voor ons lichaam en het aanpassen van je werkpositie gedurende de dag zal zowel op de korte als op de lange termijn vruchten afwerpen.

Wat zijn je ambities voor Lovinklaan in de toekomst?

De bekendheid van de programma’s van Lovinklaan blijven vergroten. Ik hoop dat meer lijnmanagers informatie krijgen over onze programma’s en in staat zijn om de voordelen ervan onder de aandacht van onze mensen te brengen. De programma’s zijn een echte onderscheidende factor voor Arcadians, waar zowel onze mensen als het bedrijf van kunnen profiteren.

Ga naar de inhoud
Close