Impact Story – Bruna Bianca Pasquini

21 augustus 2023

Met meer dan twintig jaar ervaring in sociaal-milieuonderzoek begon de reis van Bruna Pasquini als Arcadian 12 jaar geleden. Ze woont in São Paulo, Brazilië, en is nu coördinator van milieu-, territoriale en biodiversiteitsbeheerprojecten bij Arcadis.

Door haar betrokkenheid bij Lovinklaan-programma’s heeft Bruna kansen gekregen in vier landen verspreid over twee continenten. Het begon allemaal met haar deelname aan het Quest-programma in 2017. Ondanks de uitdagingen die de COVID-19 pandemie met zich meebracht, nam Bruna in 2021 deel aan het Shelter-programma om bij te dragen aan het vinden van oplossingen voor klimaatverandering in Afrikaanse landen. In dit Impactverhaal vertelt Bruna hoe deze ervaringen haar voldoening en nieuwe perspectieven hebben gebracht.

Continenten oversteken met Quest

In 2015 hoorde Bruna voor het eerst over de Lovinklaan programma’s en het duurde niet lang voordat ze de kans greep. Twee jaar later werd ze Questee en begon ze aan haar eerste avontuur, allemaal gesponsord door de Foundation. Het Quest-programma, dat bekend staat om zijn internationale doorstroommogelijkheden, biedt Arcadians wereldwijd een unieke kans om hun netwerk uit te breiden, hun vaardigheden te verrijken en actief bij te dragen aan de ambities van Arcadis. Bruna heeft dit aan den lijve ondervonden tijdens een enkele Quest, die haar in staat stelde om zowel Londen, Engeland, als Brussel, België, te bezoeken.

“De week van mijn Quest was geweldig. De kans krijgen om naar het buitenland te reizen en andere landen en Arcadis-kantoren, andere mensen en andere werkroutines te leren kennen is echt iets spannends!” beschrijft Bruna.

Aan de ene kant stelde het programma Bruna voor de uitdaging om in een andere taal te communiceren, maar aan de andere kant bood het waardevolle netwerkmogelijkheden, zegt ze. “De grootste nalatenschap van het programma was het netwerken dat het me achteraf opleverde.”

Door haar deelname aan het Quest Programma raakte Bruna betrokken bij de Natural Capital Community of Practice en de Business & Biodiversity Cop. Ze wisselde ook kennis en methodologieën uit met het Arcadis België team, en hun betrokkenheid inspireerde Arcadis om vertegenwoordigers te sturen naar de CDB COP15 in Montreal, Canada, in 2022.

Een verschil maken met Shelter Programma

Na het succes van haar reis als Questee, besloot Bruna om een nieuwe kans te grijpen bij Lovinklaan en sloot ze zich aan bij ons Shelter-programma. Dit programma is uniek in de zin dat het een samenwerking tussen Arcadis en UN-Habitat faciliteert en Arcadians in staat stelt hun pro bono kennis en expertise te delen voor duurzame stedelijke ontwikkeling, herstel na rampen en het verbeteren van de levenskwaliteit van burgers in snel groeiende steden wereldwijd.

Tijdens het Shelter-programma werkte Bruna samen met een Arcadian-team bestaande uit professionals uit verschillende landen en met verschillende opleidingsachtergronden. Samen richtten ze zich op klimaatverandering, rivierdelta’s en kustuitdagingen in dichtbevolkte steden in Ghana en Ivoorkust, beide gelegen aan de westkust van Afrika. Helaas konden ze vanwege de COVID-19 pandemie in 2021 niet ter plaatse werken in de twee landen. Niettemin zegt Bruna dat de ervaring de moeite waard was, omdat het haar hielp de sociale, economische en ecologische uitdagingen van deze Afrikaanse naties te leren kennen, die volgens haar vergelijkbaar waren met die in Brazilië.

De betekenis van de Lovinklaan-ervaring

Bruna is van mening dat haar deelname aan de twee Lovinklaan-programma’s “heeft laten zien dat het mogelijk is om wereldwijd samen te werken met professionals uit verschillende landen, talen en culturen, waarbij kennis en ervaringen elkaar aanvullen en uitwisselen.” Door diversiteit en inclusie in onze programma’s te verankeren, blijft Lovinklaan zich inzetten om alle Arcadiërs over de hele wereld te verenigen.

Bruna beveelt de programma’s van Lovinklaan van harte aan bij zowel nieuwe als bestaande Arcadians en zegt dat ze deelnemers in staat stellen om de rijkdom van wereldwijde diversiteit in mensen, natuur en uitdagingen te omarmen. Door dergelijke dynamische uitwisselingen van ideeën dragen deelnemende Arcadians bij aan het leveren van optimale oplossingen voor klanten, wat de impact van de Lovinklaan ervaring verder vergroot.

Blogs