Local Sparks – Day in the Life of Vicki Chou and Renée Beelen

14 december 2021

Er is een vrij unieke dynamiek tussen jullie twee – je werkt in verschillende Arcadis-functies en bevindt je in verschillende markten (Vicki in New York en Renee in Amsterdam). Kun je enig inzicht geven in hoe je erin slaagt om als team samen te werken om Local Sparks en zijn projecten aan te sturen?

Renée Beelen (RB): Elke week hebben we een inhaalgesprek om alles te bespreken met betrekking tot Local Sparks en de hele dag contact te houden via de chat. Tijdens de pandemie zijn we allemaal gewend geraakt aan het werken aan Microsoft Teams en ik denk dat dat ons alleen maar ten goede is gekomen wat betreft het gemak waarmee we samenwerken!

Vicki  Chou (VC): Werken in verschillende tijdzones kan soms een uitdaging zijn, maar we hebben een geweldig systeem uitgewerkt om te profiteren van het tijdsverschil. Onze werktijden zijn in wezen uitgebreid – Renee kan eerst de dag beginnen, dan gebruiken we onze overlappende werkuren om aan te sluiten op taken en voortgang, en dan sluit ik de dag af. Onze compatibele werkstijlen maken het gemakkelijk om taken naadloos over te dragen!

Hoe pas je je unieke ervaringen uit je fulltime functie bij Arcadis toe op je rol als Co-Program Manager voor Local Sparks (of andersom)?

RB: Ik maak deel uit van de adviesgroep Strategic Environmental Consultancy in Nederland en ben daarom nauw betrokken bij duurzaamheid en ESG-gerelateerd werk voor onze klanten. Door mijn programmawerk voor Local Sparks heb ik nogal wat geleerd dat kan worden toegepast op het werk dat we voor onze klanten doen als het gaat om hun eigen programma’s en initiatieven voor gemeenschapsbetrokkenheid.

VC: Als Water Resources Project Engineer werk ik voornamelijk aan groene infrastructuurprojecten in de gebieden NYC en Philadelphia. Betrokken zijn bij verschillende projecten tegelijk, variërend van gedetailleerd ontwerp tot begeleide handmatige ontwikkeling tot programmabeheer, heeft me waardevolle ervaring opgeleverd die zich heeft vertaald naar Local Sparks-werk, zoals het omgaan met concurrerende deadlines, samenwerken met verschillende collega’s, effectief communiceren door technisch en niet-technisch schrijven en omgaan met belanghebbenden.

Hoe ziet een typische werkdag er voor ieder van jullie uit?

RB: Het programmamanagement neemt ongeveer 50% van mijn tijd in beslag. Elke dag is echter anders. Meestal zijn mijn ochtenden gewijd aan klantprojecten en in de middag werk ik aan het programma – dat is ook wanneer Vicki haar werkdag begint – zodat we kunnen samenwerken en coördineren.

VC: Ik begin mijn dag meestal met het werken aan Local Sparks, want dan is Renée ook online. Ik zal dan mijn aandacht verleggen naar mijn projectwerk. De manier waarop ik mijn tijd op Local Sparks en projectwerk verdeel, varieert echt van dag tot dag, afhankelijk van deadlines en werklast – maar dat is wat zo opwindend is aan het jongleren met twee verschillende rollen!

Hoe zorg je ervoor dat alle gemeenschapsprojecten verbonden blijven?

RB: Sinds de lancering in 2019 is Local Sparks een nieuw programma. Ik hoop dat we door het creëren van een netwerk van betrokken collega’s over de hele wereld met een aantal geweldige projecten, erin slagen om iets op te zetten dat wordt ondersteund door de eigen gemeenschap en bekend is in Arcadis. Momenteel hebben we een projectwedstrijd georganiseerd voor elke Arcadian die in 2021 een community engagement project heeft gedaan. Hiermee hopen we meer mensen bij het programma te betrekken en bewust te maken van ons Local Sparks Platform.

VC: Het Local Sparks Platform(www.local-sparks.com)is de centrale hub die gemeenschapsprojecten toont voor Arcadians om te delen en te leren over het geweldige werk dat over de hele wereld wordt gedaan. Het platform dient ook als de site om te lezen over programma-aankondigingen, meer te weten te komen over de programma-elementen en zich aan te melden voor de uitdaging en accelarator. We werken aan het organiseren van extra manieren voor projecten en community impact-gedreven Arcadians om actief contact te maken en van elkaar te leren, zoals het hosten van workshops of trainingssessies.

Welk Local Sparks-project heeft de meeste impact op u gemaakt?

RB: Het is cliché om ze allemaal te zeggen, toch? Het zijn niet zozeer de projecten maar de mensen die echt impact op mij hebben. Vanaf het moment dat ik begon te werken met de mensen die een project in hun gemeenschap willen initiëren, voelde ik meteen de positiviteit en drive om iets goeds te doen. Het heeft me echt geïnspireerd.

VC: Het is zo moeilijk om één project te kiezen, omdat elk project zo anders is en ze allemaal geweldige dingen doen voor hun gemeenschap. Ik denk dat de meest memorabele Local Sparks-activiteit voor mij het hosten van de COVID-19 Recovery Program ideation workshops is geweest, omdat ik echt genoot van het verbinden met Arcadians uit verschillende landen die allemaal zo gepassioneerd waren om een verschil te maken in hun eigen gemeenschap. In staat zijn om mensen in staat te stellen hun doelen voor de impact op de gemeenschap na te streven, is wat ik leuk vind aan het Local Sparks-programma, dus het was opwindend om rechtstreeks met mensen te kunnen werken aan het ontwikkelen van hun ideeën.

Wat kun je ons vertellen over de Accelerator en Challenge programma’s? Wie komt in aanmerking om deel te nemen en wanneer is de deadline?

RB: Alle Arcadians komen in aanmerking om een projectaanvraag in te dienen voor de Accelerator of Challenge. De Accelerator ondersteunt langlopende projecten met budgetten tot €40.000 per jaar. De Challenge betrekt Arcadians die van plan zijn om een community engagement-project te doen en moedigt hen aan om hun initiatief door te zetten met een beloning van € 1.000. Ik denk vooral dat de Accelerator een geweldige kans is voor Arcadians om ervaring op te doen met het managen van een groter project.

VC: We zijn verheugd om de Accelerator and Challenge-aanvraagperiode op 1 januari te openen en projecten de mogelijkheid te bieden om ondersteuning te krijgen van Local Sparks. De deadline voor aanmelding is eind februari voor de Challenge en half maart voor de Accelerator. Beide programma’s accepteren gemeenschapsprojecten waarbij ten minste twee Arcadians betrokken zijn, hebben invloed op een gemeenschap met een Arcadis-aanwezigheid en sluiten aan bij de missie van Arcadis om de kwaliteit van leven te verbeteren. Volledige programmadetails en tijdlijn kunnen worden bekeken op het Local Sparks Platform

Blogs