A Day in the Life of Marco Foo

Maak kennis met ons bestuurslid, Marco Foo (Kai Meng Foo), penningmeester voor de Lovinklaan Foundation. Marco is in 2019 toegetreden tot het bestuur en werkt al bijna 10 jaar bij Arcadis – op verschillende locaties in Zuidoost-Azië en het Verenigd Koninkrijk. Bekijk de Q&A hieronder om erachter te komen wat Marco inspireerde om lid te worden van het bestuur van Lovinklaan en hoe hij het werken in verschillende landen en tijdzones balanceert.

Wat heeft je geïnspireerd om lid te worden van het bestuur van Lovinklaan?

Ik streef ernaar om mezelf te omringen met mensen die verschillende perspectieven bieden, omdat ik denk dat dat de beste manier is om te leren en te groeien, zowel in professionele als in persoonlijke zin. Het leven draait om leren, en als je je omringt met mensen die andere levenservaringen en standpunten hebben, kan dat je eigen leven verrijken en je als persoon completer maken. Door lid te worden van de Raad van Bestuur van Lovinklaan heb ik de ongelooflijke kans gekregen om samen te werken met een diverse groep mensen van over de hele wereld, waardoor ik een waardevol inzicht heb gekregen in verschillende culturen.

U werkt nu bijna tien jaar bij Arcadis – hoe past u uw expertise uit uw Arcadis-rol als Executive Director bij Arcadis Consultancy in China toe in uw rol als penningmeester voor Lovinklaan (of vice versa)?

Als Cost Management leider bij Arcadis, heb ik de kans gehad om een groot begrip van cijfers, indexen en controlemaatregelen te cultiveren die me in staat stellen om de rol van penningmeester in het bestuur van Lovinklaan te spelen. Het toezicht houden op de taak om onze uitgaven in de gaten te houden en potentiële onzekerheden te identificeren voordat ze een risico worden, is een uitdagende rol die echter voldoening geeft. Ik zou het echter niet alleen kunnen – ik heb ongelooflijk veel geluk dat ik de steun heb van mijn medebestuursleden, evenals van de voorzitter van het bestuur en de secretaris.

Welke lessen kunt u met ons delen uit uw ervaring met het werken in verschillende landen zoals Maleisië, Thailand, Macau?

Hoewel de dingen niet altijd lopen zoals verwacht, is het belangrijk om op te letten en te genieten van de eerdere momenten tijdens de reis, want de tijd vliegt zo snel. Zelfs als ik terugkijk op een aantal onaangename ervaringen, realiseer ik me nu dat het misschien een “blessing in disguise” was.

Hoe balanceert u het werken met collega’s en bestuursleden in verschillende tijdzones en culturen?

Ik vind het zo waardevol om met collega’s van over de hele wereld te werken – we leren voortdurend van elkaar. Ik heb nog nooit zo’n unieke ervaring gehad en het is echt inspirerend om zo’n uniek team te hebben om mee samen te werken.

Wat betreft de tijdzones en het in evenwicht brengen van mijn werk met Arcadis, heb ik nog geen perfecte manier gevonden om deze uitdaging aan te gaan. Ik vind het echter wel nuttig om de uren te tellen die ik aan specifieke taken besteed om me te helpen in het gareel te blijven. Als ik bijvoorbeeld een paar uur te weinig tijd heb besteed aan mijn werk als bestuurslid, leg ik dat vast en zorg ik ervoor dat ik tijd vind om het goed te maken met mijn collega’s.

Welke ambities heb je voor Lovinklaan in 2022 en daarna?

Sinds mijn aantreden in Q3 2019 zijn er vier nieuwe bestuursleden geïntroduceerd. Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat Lovinklaan sindsdien is doorgegaan op de weg naar het helpen bij de ontwikkeling van Arcadians en tegelijkertijd de continuïteit van het bedrijf heeft gewaarborgd – ondanks een aantal onvoorziene uitdagingen. Er is veel om naar uit te kijken, maar als ik moest kiezen zou ik zeggen dat ik het meest enthousiast ben over de lancering van ons vernieuwde Quest programma!

 

Ga naar de inhoud
Close