A Day in the Life of… Giuliana Netto

01 juli 2021

Hoe ziet een typische dag in het leven van een expert in sociale duurzaamheid (en Arcadis-bestuurslid) eruit?

Mijn dagen (sinds thuiswerken de nieuwe norm is geworden) beginnen meestal rond 7 of 8 uur ’s ochtends. Ontbijt is een must en mijn kleding hangt af van de gelegenheid – maar omdat mijn camera altijd aan staat, moet ik er netjes uitzien (in ieder geval vanaf mijn middel).

Er is nooit een saaie dag, want ik draag vele petten in de organisatie: Ik ben de regionaal leider duurzaamheid (met eisen van bedrijven en klanten), de regionaal leider SEC, de ESG-expert voor Brazilië, projectcoördinator, sociaal senior analist (wat betekent dat ik soms voor andere coördinatoren werk) en een Lovinklaan-bestuurslid. Gesprekken in het Spaans en Engels (naast Portugees, natuurlijk) komen dus vaak voor, net als de sprong van een discussie over inheemse gemeenschappen met een klant naar een gesprek met een collega die een duurzaamheidsgerelateerd idee op QuickLaunch heeft geplaatst.

Hoe pas je je expertise uit je Arcadis-rol toe in je rol als bestuurslid voor Lovinklaan (of vice versa)?

De diversiteit aan taken die ik heb vereist flexibiliteit, culturele gevoeligheid, teamwork, systemische kijk, communicatieve vaardigheden, organisatie en de bereidheid om te leren (en snel te leren). Al deze competenties komen uitstekend van pas in mijn rol als bestuurslid. Ik was een beetje bang om het jongste lid te zijn en geen deel uit te maken van wat traditioneel als bedrijfsleiding wordt beschouwd, maar mijn expertise heeft me geschikt gemaakt voor de job en de andere bestuursleden hebben me in staat gesteld om me zelfverzekerd te voelen.

Hoe verdeelt u uw tijd tussen uw fulltime baan bij Arcadis en uw werk als lid van de Raad van Bestuur?

Toen de regionale leiding me aanraadde om me kandidaat te stellen voor de Raad van Bestuur, wisten ze dat ik mijn tijd zou moeten verdelen tussen de Lovinklaan en mijn dagelijkse baan bij Arcadis. Gelukkig heb ik een fantastische manager en team die mij ongelooflijk hebben gesteund. Ik heb me nooit overbelast gevoeld – alleen dankbaar voor de kans om zo’n belangrijke rol te spelen.

Hoe blijf je gemotiveerd?

Door te weten dat wat ik doe (in mijn dagelijkse werk en als bestuurslid) bijdraagt aan een betere wereld. Het verbeteren van de kwaliteit van leven, hier en nu, is mijn persoonlijke motto en werken in het belang van werknemers, gemeenschappen en klanten geeft echt voldoening.

Wat is je favoriete onderdeel van een werkdag?

Ik hou van schrijven (ik heb al 4 cursussen fictief schrijven gevolgd en droom ervan om een boek met korte verhalen te publiceren), dus mijn favoriete deel van de dag is wanneer ik technische verslagen mag schrijven – wat misschien grappig klinkt omdat het een van de dingen is die ik minder vaak doe naarmate mijn carrière vordert en een eenzame taak kan zijn… maar ik moet toegeven dat ik het geweldig vind!

Wat zijn je ambities voor de Lovinklaan in de toekomst?

Ik hoop dat Lovinklaan het geweldige werk blijft doen dat het altijd heeft gedaan. Ik zou graag willen dat absoluut alle Arcadiërs weten wat het is, wat het doet en waarom. Het zou geweldig zijn als het hebben van een sponsor als Lovinklaan een belangrijke reden zou zijn voor een werknemer om voor Arcadis te kiezen.

Blogs