A DAY IN THE LIFE OF … NORA TAYLOR

Hoe ziet een typische dag in het leven van een Places Client Development Director en Lovinklaan Board Secretary eruit?

Om eerlijk te zijn, weet ik niet of er een typische dag is! Mijn dagen kunnen vroeg beginnen of laat eindigen, afhankelijk van de tijdzones van de teamleden die deelnemen aan vergaderingen. Een onderdeel van mijn werk is tijd doorbrengen met de sectorleiders en accountleiders van Arcadis om de behoeften van de klant te bespreken en hoe we hen het beste kunnen ondersteunen. Dan zijn er nog de aanbestedingen waarop we reageren, die we plannen en ervoor zorgen dat we ze kunnen winnen.
De laatste twee jaar vind mijn werkdag meestal thuis plaats vanwege de pandemie – vroeger was ik echter veel op reis om klanten en projectteams in het Verenigd Koninkrijk te bezoeken. Langzaam maar zeker kom ik weer vaker op kantoor en ik heb zelfs de gelegenheid gehad om een aantal van mijn collega-bestuursleden van Lovinklaan in Ierland te ontmoeten tijdens onze Q1-bestuursvergadering begin februari. Ik ben blij te zien dat onze kantoren langzaam maar zeker weer vol beginnen te lopen.

Hoe pas je je expertise uit je Arcadis-rol toe in je rol als Lovinklaan-bestuurslid (of vice versa)?

In mijn rol bij Arcadis moet ik vaak deelnemen aan vergaderingen waar we sectoren en klanten bespreken waar ik misschien niet veel van afweet, dus ik moet kunnen luisteren en vragen stellen om te begrijpen wat er in het bedrijf gebeurt en indien nodig de aanpak en acties van de teams in vraag stellen. Hetzelfde geldt voor mijn rol binnen Lovinklaan, waar ik in staat moet zijn om snel informatie op te pikken over een brede waaier van onderwerpen om bij te dragen tot het besluitvormingsproces in de Raad van Bestuur. Ik hanteer dezelfde aanpak als bestuurslid: vragen stellen, goed luisteren en anderen uitnodigen om hun gedachten en meningen te delen om de juiste aanpak te bepalen.

Wat heeft je geïnspireerd om toe te treden tot het bestuur van Lovinklaan?

Mijn eerste indruk van Lovinklaan is dat het een unieke stichting is – ik heb nog nooit van iets soortgelijks gehoord! Als grootaandeelhouder van het bedrijf waar we voor werken en onze dividenden investeren in de ontwikkeling van Arcadianen brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Hoewel het een eer en een voorrecht is om die verantwoordelijkheid te hebben, is het ook een geweldige leerervaring. Toetreden tot het bestuur was een geweldige kans om iets terug te geven aan Arcadis en Arcadianen op een collaboratieve en leuke manier, door samen te werken met andere bestuursleden van over de hele wereld, van Australië tot Brazilië. De kans om een volledig nieuwe rol op te nemen als secretaris van het bestuur, en daarnaast ook de communicatie van Lovinklaan te leiden, is zeker een verrijkende ervaring.
Welk advies kun je delen met Arcadianen die vanuit huis werken?
Ik weet nog steeds niet of ik thuiswerken na twee jaar onder de knie heb, maar ik heb gemerkt dat naar buiten gaan, sporten en grenzen stellen aan werktijden ongelooflijk hebben geholpen in deze tumultueuze periode.

Nu we weer naar kantoor kunnen in het Verenigd Koninkrijk, ben ik langzaam begonnen om weer een paar kantoordagen in mijn wekelijkse routine op te nemen. Het heeft me echt herinnerd aan het simpele plezier om een bekend gezicht tegen het lijf te lopen en onverwachts bij te praten. Ik vind het ook geweldig om mijn medebestuursleden weer persoonlijk te kunnen ontmoeten. Vooral wanneer er nieuwe mensen bijkomen, zowel in mijn teams als in het bestuur, is het leuk om elkaar in het echt te ontmoeten.

Je bent nu bijna een jaar secretaris van de Raad van Bestuur – zijn er nog belangrijke lessen die je met ons kunt delen?

Mijn rol is ook om onze voorzitter Cecile Cluitmans te ondersteunen bij het realiseren van haar visie. Ik maak dit mogelijk door te zorgen voor een goede planning en regelmatige communicatie tussen de bestuursleden – aangezien we allemaal in verschillende tijdzones werken, moeten we onze bestuursvergaderingen en werkgroepsessies ruim van tevoren vastleggen. Het heeft me verbaasd hoe we 12 maanden vooruit met een goede nauwkeurigheid kunnen plannen en ons daaraan kunnen houden.

Ik heb er ook voor gezorgd dat we ons concentreren op de manier waarop we ons als team ontwikkelen, aangezien we de afgelopen twee jaar virtueel hebben gewerkt. In het verleden kwam de Raad van Bestuur elk kwartaal bijeen, maar dat is niet meer mogelijk, dus is het een extra uitdaging hoe we als team contact kunnen leggen en een band kunnen smeden terwijl we onze relaties opbouwen. Tot dusver hebben we goede manieren gevonden om contacten te leggen en samen te werken, maar ik hoop dat we dit jaar wat meer tijd persoonlijk kunnen doorbrengen om dit te ondersteunen.

Ga naar de inhoud
Close