Nu 2024 ten einde loopt, ben ik vervuld van dankbaarheid en trots als ik terugkijk op mijn tweede en laatste jaar als voorzitter van de Lovinklaan Foundation. Het is een jaar geweest van transformerende mijlpalen, betekenisvolle verbindingen en inspirerende vooruitgang, allemaal mogelijk gemaakt door de niet-aflatende toewijding van mijn medebestuursleden en de geweldige Arcadians die we van dienst zijn.
Een hoeksteen van mijn rol als voorzitter is het begeleiden van de Foundation in haar dubbele verantwoordelijkheid: als grootaandeelhouder van Arcadis en als pleitbezorger van initiatieven die investeren in Arcadians. Als verantwoordelijke aandeelhouder spelen wij een cruciale rol in het waarborgen dat Arcadis zich blijft richten op de lange termijn – waarbij stabiliteit wordt afgewogen tegen innovatie. Dit strategisch rentmeesterschap sluit aan bij onze kernmissie om groei op lange termijn te stimuleren en te investeren in de mensen die Arcadis uitzonderlijk maken.
Een belangrijk hoogtepunt dit jaar was de overgang van twee van onze geliefde programma’s, Shelter en Expeditie DNA (EDNA), naar Arcadis. Dit was een mijlpaal voor Lovinklaan, aangezien beide programma’s, die onder onze begeleiding en met onze financiële steun zijn ontwikkeld, hun waarde hebben bewezen en nu klaar zijn voor succes op de lange termijn. Deze initiatieven tot bloei zien komen en volledig zien integreren in Arcadis is het ultieme bewijs van de missie van de Foundation als incubator van initiatieven waarbij de mens centraal staat.
Verbinden over grenzen
Onze bestuursvergadering in maart in Rotterdam zette de toon voor het komende jaar. Het was een tijd van dynamische updates, strategische planning en het verdiepen van de banden met collega’s. Tot de memorabele momenten behoorden de inzichtelijke personeelspresentatie op het kantoor van Arcadis Rotterdam en de verrijkende diners met programmamanagers en senior leiders. Deze interacties onderstreepten de kracht van samenwerking bij het stimuleren van innovatie en het bevorderen van een gezamenlijk doel.
In juni reisden we naar Sydney, Australië, voor onze tweede bestuursvergadering. De levendige uitwisseling met Arcadians in Sydney, Melbourne en Brisbane bevestigde opnieuw onze toewijding aan het creëren van waarde op de lange termijn. Van productieve discussies tot hartverwarmende sociale bijeenkomsten, deze bijeenkomst benadrukte de kracht van ons wereldwijde netwerk. We vierden ook de verlenging van Zakiya Seymour en Maricel Atienza voor hun tweede termijn van drie jaar in de Board. Hun bijdragen zijn cruciaal geweest voor het succes van de Foundation.
Voor onze laatste persoonlijke bestuursvergadering van het jaar kwamen we in november bijeen in Londen. Het was echt inspirerend om te zien hoe ver we zijn gekomen als stichting en als partnerschap met Arcadis. Van het afstemmen van onze strategische prioriteiten op de langetermijndoelen van het bedrijf tot het direct in contact komen met Arcadians door middel van town halls en intieme diners, het was een week vol betekenisvolle dialoog en samenwerking.
Investeren in de toekomst
Dit jaar hebben we onze vlaggenschipinitiatieven, waaronder Quest, Skills Powered Organization, IMAGINE en Sustain Abilities, verder ondersteund.
We hebben ook twee spannende nieuwe programma’s gelanceerd: IGNITE en de Energy Transition Academy (ETA) – en er komt nog meer in 2025. IGNITE stelt Arcadians in staat om klantgerichte innovatie te stimuleren door middel van een tweefasentraject van virtuele training en masterclasses. Ondertussen heeft ETA meer dan 300 Arcadians – en er zijn er nog steeds meer – voorzien van de vaardigheden om het voortouw te nemen in de energietransitie, met als doel om tegen 2027 2.500 professionals bij te scholen. Deze programma’s belichamen Lovinklaans visie van het stimuleren van een duurzame toekomst door middel van zinvolle actie.
We hadden het voorrecht om oprechte verhalen te delen van Arcadians over hoe Lovinklaan programma’s hun leven en carrière hebben beïnvloed. Ik nodig u uit om deze inspirerende verhalen te lezen en de ongelooflijke impact te vieren die we samen maken. Ik ben vooral trots op de diepe banden die we hebben opgebouwd en de manieren waarop onze programma’s blijven doorklinken in verschillende regio’s en inspireren tot groei en innovatie.
Een liefdevol afscheid
Op persoonlijk vlak markeert dit jaar een belangrijke mijlpaal in mijn reis als voorzitter. Opvolging is essentieel om ervoor te zorgen dat het bestuur zijn impact in de toekomst kan behouden en ik heb er alle vertrouwen in dat de Foundation succesvol zal blijven onder nieuw leiderschap. Terwijl ik het stokje doorgeef, ben ik dankbaar dat ik nog een jaar als bestuurslid heb om de nieuwe voorzitter te ondersteunen en bij te dragen aan dit spannende volgende hoofdstuk voor de Lovinklaan Foundation.
Nu we 2025 ingaan, moedig ik alle Arcadians aan om de mogelijkheden van de Lovinklaan programma’s te blijven omarmen. Laten we zinvolle veranderingen blijven stimuleren en vorm blijven geven aan een betere toekomst voor Arcadis, haar klanten en onze wereld.
Het was een ongelofelijke eer om deze functie te vervullen.
Trots om de schijnwerpers te richten op het Arcadis Energy Transition Academy (ETA) programma, dat Arcadians helpt om praktische vaardigheden op te doen en in contact te komen met marktleiders op het gebied van decarbonisatie en energietransitie.
Program Leads, Eric Putnam and Erika Zomerman, told us more about ETA’s journey, goals, and impact so far. Their insights offer a glimpse into the heart of the program that’s advancing the global decarbonization agenda – read the story below!
Bouwen op samenwerking en partnerschap
“Het ETA-programma creëert waardevolle kansen voor Arcadians om hun energietransitie-expertise te versterken en uitdagingen op het gebied van decarbonisatie aan te gaan. Bij de Lovinklaan Foundation vinden we het belangrijk om programma’s zoals ETA te sponsoren die Arcadians in staat stellen om echte, positieve impact te hebben op de wereld als geheel. ” – Zakiya Seymour, secretaris en programmasponsor, Lovinklaan Stichting
We bevinden ons op een kritiek punt waar klimaatuitdagingen en energiecrises samenkomen. Onze vernieuwde Arcadis Energy Transition Academy, mogelijk gemaakt door de Lovinklaan Foundation, draait allemaal om het opstropen van onze mouwen en het maken van een echte impact in de energietransitie van de wereld. Dit betekent dat we niet alleen praten over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, maar dat we ook actief ons vermogen vergroten en onze capaciteit opschalen om de decarbonisatieagenda vooruit te helpen.
Het programma is ontworpen om Arcadians en externe partners bij te scholen op het gebied van energietransitie door middel van:
- ETA@Home
- Persoonlijke Academy Schools (op gebieden als waterstof, industriële decarbonisatie, offshore wind en TDS)
- Community of Practice (CoP) Wave Trainingen voor technische know-how.
Het doel is om een pool van meer dan 2.500 professionals op het gebied van energietransitie te ontwikkelen/op te leiden, waardoor Arcadis in 2027 aanzienlijk beter in staat zal zijn om uitdagingen op het gebied van energietransitie wereldwijd aan te pakken. De Academy is niet alleen gericht op training, maar ook op het creëren van een langetermijnimpact door Arcadis-teams en partners voor te bereiden op duurzame transformatie op het gebied van energietransitie en te voldoen aan de eisen van een planeetpositieve toekomst.
Sterke en gestage groei
De Academy heeft al een sterke betrokkenheid gekend, met meer dan 300 Arcadians die deelnemen aan het programma. Er zijn vijf persoonlijke CoP Schools gestart en ETA@Home heeft 80 actieve deelnemers. We zien dit blijven groeien tot eind 2024, met extra persoonlijke scholen en golfgebaseerde trainingen in de planning.
De Offshore Wind School in Glasgow, gehouden in oktober van dit jaar, was een opmerkelijk succes. Dit evenement bracht meer dan 40 Arcadians, klanten en academische partners samen en richtte zich op het opbouwen van expertise in offshore windenergie en onderzeese netwerken.
We zijn ook enthousiast over onze recente Industrial Decarbonization School in New York, en de aanstaande lancering van ons Simulation Lab in Bangalore, waar we spannende manieren gebruiken om Arcadians te trainen en bij te scholen op het gebied van energietransitie!
Nieuwe samenwerkingsverbanden in de maak
Arcadis werkt momenteel samen met 10 toonaangevende universiteiten wereldwijd, waaronder Strathclyde University (VK), University of Queensland (Australië), Stanford University (VS) en UVCE & RVCE (India). Deze samenwerkingen richten zich op het gezamenlijk ontwikkelen van trainingsprogramma’s op gebieden zoals Offshore Wind, HVDC, Solar en Battery Energy Storage Systems (BESS). De samenwerkingsverbanden maken kennisuitwisseling, praktische training en netwerkmogelijkheden mogelijk en bouwen op de langere termijn aan marktbewustzijn en capaciteit door middel van een nieuwe talentpijplijn.
Bouwen aan een duurzame talentpijplijn
Het is opwindend om te zien hoe groot de vraag naar geschoolde professionals in energietransitie is, maar op dit moment is deze vraag groter dan het aanbod. Om dit aan te pakken, heeft Arcadis de samenwerking met universiteiten en industrieleiders versterkt om een duurzame talentpijplijn op te bouwen, zodat zowel Arcadians als externe partners goed voorbereid zijn op de eisen van de energietransitie.
We werken samen met klanten en de academische wereld om een curriculum te ontwikkelen dat voldoet aan de behoeften van de industrie. Regelmatige feedback van deelnemers en industrie-experts vormt de leidraad voor verbeteringen, zodat het programma in lijn blijft met opkomende trends en markteisen in de energiesector. Dit is een gebied dat voortdurend in beweging is, en het is van groot belang dat het programma flexibel genoeg blijft om de structuur en het aanbod in de loop der tijd aan te passen aan de steeds veranderende vraag.
ETA is er voor iedereen – word nu lid!
ETA maakt zich op voor een spannende toekomst. Eind 2024 lanceren we ons Simulation Lab in Bangalore, India. In 2025 willen we een grote stap voorwaarts zetten door onze klanten te integreren in de initiatieven van ETA. Begin datzelfde jaar zullen we starten met Tech Ex-sessies met klanten, waarbij we interactieve mogelijkheden creëren om geavanceerde technologieën en oplossingen te verkennen. Blijf kijken voor meer informatie hierover!
Of je nu nieuw bent in het vakgebied of een ervaren professional bent, ETA biedt de tools om je carrière vooruit te helpen en een zinvolle bijdrage te leveren aan de wereldwijde energietransitie. Doe met ons mee en geef vorm aan een duurzame toekomst!
Tromgeroffel! We zijn verheugd om onze nieuwe Program Spotlight-serie te introduceren, waarin we een kijkje geven in onze recent gelanceerde programma’s en hoe deze een positieve invloed hebben op de carrièregroei van Arcadians. In deze eerste editie richten we de schijnwerpers op IGNITE, een programma dat is ontworpen om de vaardigheden van innovators binnen Arcadis te ontwikkelen.
Getalenteerde Arcadians en programmaleiders, Mar Zumaquero en Pia Soetebier, delen hieronder waardevolle inzichten over hoe het programma deelnemers uitrust met essentiële tools om te gedijen en te slagen als innovators. Zeker de moeite waard om te lezen!
““Bij de Lovinklaan Foundation stellen we Arcadians in staat om hun volledige potentieel te bereiken door middel van programma’s zoals IGNITE. Door te investeren in de ontwikkeling van intrapreneurs stimuleren we een cultuur van innovatie die op lange termijn waarde creëert voor zowel Arcadians als de gemeenschappen die we dienen.” – Marc Kefford, bestuurslid Lovinklaan Foundation
De tweefasige reis van IGNITE
IGNITE werd gelanceerd in 2024 en is ontworpen door en voor intrapreneurs, om zowel aspirant- als ervaren innovators binnen Arcadis te helpen bijscholen. Door middel van IGNITE verbeteren we een al sterke innovatiecultuur en vergroten we de capaciteit van innovatiepraktijken in het hele bedrijf. We zijn ook een samenwerking aangegaan met Strategyzer, een wereldwijde leider in bedrijfsinnovatie, om gebruik te maken van hun uitgebreide netwerk van coaches.
Het programma in zijn huidige vorm bestaat uit twee fasen. De eerste, volledig virtuele fase is bedoeld om een gemeenschappelijke taal te creëren en innovators te ondersteunen bij het gebruik van toonaangevende innovatie-instrumenten en -methodologieën voor verschillende bedrijfstakken. Tijdens deze fase werken de deelnemers aan casestudies die nauw aansluiten bij de belangrijkste pijlers van de strategie van Arcadis.
IGNITE bevordert een klantgerichte innovatiecultuur bij Arcadis. Innovators worden getraind in best practice-methodologieën; ze leren hoe het meest kritieke aspect van succesvolle innovatie ligt in het diepgaand begrijpen van de behoeften van klanten, gekoppeld aan het vermogen om innovatieve oplossingen te leveren op een winstgevende en duurzame manier. De virtuele fase wordt gevolgd door een persoonlijke masterclass voor deelnemers die laten zien dat ze een impact kunnen hebben die verder gaat dan hun individuele bijdrage.
Wat zeggen deelnemers?
Het IGNITE programma heeft een indrukwekkende betrokkenheid gekend, met bijna 500 Arcadians die alleen al in 2024 zijn bijgeschoold. We stelden ambitieuze doelen voor deelname en impact – en die hebben we overtroffen, met een tevredenheidsscore van 8,7/10 en een voltooiingspercentage van 96%+.
Om de echte impact van een innovatieprogramma te meten, zijn we verder gegaan dan de cijfers en hebben we ons gericht op kwalitatieve feedback van deelnemers.
Deelnemers prezen de kwaliteit van het lesmateriaal, de coachingsessies en praktische hulpmiddelen zoals het business model canvas, dat hielp bij het vormen van ideeën en het stimuleren van teamwork. Ze waardeerden ook brancheoverschrijdende voorbeelden en Arcadis-gerichte casestudy’s, waardoor hun nieuwe vaardigheden direct toepasbaar waren.
IGNITE kan Arcadians helpen bij het vinden van nieuwe functies: Een voorbeeld
Federico Pigliapoco, voorheen Design Manager en BIM Lead, gevestigd in het Arcadis Barcelona kantoor in Spanje, voltooide de IGNITE virtuele ervaring als onderdeel van het tweede cohort. Fede is een Arcadian sinds 2018 en is altijd al een fervent innovator geweest. IGNITE heeft hem geholpen beter te begrijpen hoe je van ideeën naar klantwaarde gaat. Terwijl hij IGNITE voltooide, solliciteerde hij naar een functie in het Global Innovation and Ecosystems-team. In oktober 2024 begint hij als Global Innovation Manager. Het beste deel? Fede gaat nu de lessen van IGNITE gebruiken om Arcadians te helpen bij het innovatieproces en hen te coachen bij het bieden van waarde aan onze klanten door middel van innovatieve oplossingen.
Veel van onze deelnemers hebben eerder of tegelijkertijd Expeditie DNA gevolgd – een programma dat door de Lovinklaan Foundation is versneld en nu een kernonderdeel is van het leer- en ontwikkelingsaanbod van Arcadis. Terwijl Expeditie DNA en andere programma’s zoals Citizen Development een sterke digitale component hebben, vult IGNITE dit aanbod aan door zich te richten op het meer menselijke aspect van innovatie.
Bezorgd over factureerbaarheid? Profiteer van zelfstudie!
De meeste Arcadians hebben werk voor klanten dat ze prioriteit moeten geven, en factureerbaarheid is de drijvende kracht achter ons huidige bedrijfsmodel. Wij begrijpen dat deelname aan programma’s tijd en toewijding vereist, en dat het soms een uitdaging kan zijn om programma’s af te ronden. Daarom zijn de zelfstudie-elementen op IGNITE zo ontworpen dat er wekelijks slechts één uur nodig is voor synchrone coachingsessies.
Verder hebben we uit feedback geleerd dat meer tijd met de coaches welkom zou zijn. Dit is iets wat we samen met Strategyzer onderzoeken voor toekomstige cohorten. Veel deelnemers hebben de wens om hun innovatietraject voort te zetten door IGNITE-vaardigheden in de praktijk te brengen, en ook dit wordt nauw besproken met de Lovinklaan Foundation en Arcadis om het IGNITE-programma te verbeteren en mogelijk zelfs uit te breiden.
Wat staat ons te wachten: masterclasses en meer…
Na de eerste vijf cohorten van de virtuele ervaring zijn we enthousiast over het evalueren van hoe we dit deel van het programma kunnen verbeteren voor 2025 en daarna. Deelnemers hebben aangegeven dat ze extra tijd en training voor het testen van hun ideeën zouden verwelkomen, iets wat we denken te kunnen ondersteunen via de Lovinklaan Foundation en het Arcadis Global Innovation and Ecosystems team.
Later in 2024 zullen we ook de eerste IGNITE masterclass aankondigen, die open staat voor kandidaten die dit jaar de virtuele fase hebben doorlopen en die gericht is op het verder ontwikkelen van hun innovatievaardigheden door verschillende scenario’s te doorlopen.
Iedereen heeft een rol te spelen in klantgerichte innovatie. Het gaat erom nieuwe manieren te leren om onze aannames bij klanten te testen, zodat we hen waarde kunnen blijven bieden en tegelijkertijd ons bedrijf kunnen laten groeien. Of dit nu je eerste ervaring met innovatie is of dat je een doorgewinterde innovator bent, IGNITE zal een lonende ervaring zijn vol praktische tips die je meteen in de praktijk kunt brengen!
Rosa Jose is gevestigd in India en is nu al meer dan 8 jaar een Arcadian. Ze heeft er altijd van genoten om niet-lineaire carrièrepaden te omarmen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. In deze Impact Story vertelt Rosa wat het betekent om als Change Sponsor te werken en de Global Excellence Centers (GEC’s) te vertegenwoordigen in ons Skills Powered Organization (SPO) programma.
“Toen de kans zich voordeed om bij te dragen aan zo’n grootschalig programma – een programma dat zich richt op het helpen van Arcadians bij het afstemmen van hun vaardigheden om te groeien en een bevredigende carrière te ervaren – kon ik de kans om mee te doen niet voorbij laten gaan”, zegt Rosa. Lees verder voor meer informatie over haar inspirerende reis!
- Hoe heeft de evolutie van Arcadis naar een Skills Powered Organization jouw carrière bij Arcadis beïnvloed?
Onze SPO-aanpak heeft me geïnspireerd en in staat gesteld om verder te denken dan de conventionele aanpak en kansen te verkennen die aansluiten bij mijn overdraagbare vaardigheden. We staan nog aan het begin van de reis en ik ben enthousiast over mijn carrièrevooruitzichten bij Arcadis. Het platform wordt ondersteund door kunstmatige intelligentie, wat mijn mogelijkheden vergroot om verschillende carrièrepaden te overwegen die aansluiten bij mijn vaardigheden, en dat is ongelooflijk lonend geweest.
- Hoe was je ervaring als lid van de SPO stuurgroep?
Lid zijn van de SPO stuurgroep is voor mij echt een transformerende ervaring geweest. Het gaat er niet alleen om dat je deel uitmaakt van een groot programma en samenwerkt met senior leiders uit heel Arcadis; het gaat erom dat je uit eerste hand ziet hoe onze gezamenlijke, inclusieve inspanningen echte verandering teweeg kunnen brengen. De toewijding en passie van het leiderschapsteam was zowel inspirerend als ontluisterend. Ik heb de kans gehad om bij te dragen aan de adoptie van het platform en onze nieuwe manier van werken en om de boodschap van dit fantastische veranderingsprogramma te verspreiden. Deze rol heeft mijn band met onze missie echt verdiept, mijn netwerk verbreed en mijn persoonlijke betrokkenheid bij onze visie versterkt.
- Zijn er memorabele momenten of succesverhalen die je wilt delen?
Het geeft voldoening om je team te ondersteunen bij kansen die ze willen grijpen, of het nu gaat om het leren van een nieuwe vaardigheid of het aangaan van een nieuwe uitdaging.
Wat ik persoonlijk het meest bevredigend vind – vooral omdat het nu steeds vaker gebeurt na de lancering van SPO – is wanneer Arcadians van over de hele wereld contact opnemen om functies te verkennen die ze hebben ontdekt op het platform, terwijl ze op zoek zijn naar mogelijkheden waar hun vaardigheden een betekenisvolle impact kunnen hebben.
- Welk advies zou je geven aan andere Arcadians die hun SPO-reis nu willen beginnen?
Dit is een reis van persoonlijke groei; het gaat om het veranderen van onze denkwijze en het verbreden van onze horizon. Het gaat er ook om dat managers een meer inclusieve benadering van de vaardigheden van onze mensen omarmen – niet alleen om het bedrijf en onze klanten te dienen, maar ook voor de gemeenschappen waar we allemaal deel van uitmaken en waar we een verschil maken.
Het is een voorrecht voor mij om initiatieven te mogen stimuleren waar alle Arcadians van profiteren. Inzicht krijgen in de unieke uitdagingen waar verschillende landen en Global Business Areas mee te maken hebben, en gestimuleerd worden om oplossingen te vinden, heeft mijn vertrouwen in de inclusieve cultuur die we bij Arcadis voorstaan echt versterkt. Daarom zou ik mijn mede-Arcadians willen aanmoedigen om open te blijven staan voor het verkennen van nieuwe mogelijkheden, terwijl ze ook bereid zijn om anderen te ondersteunen bij het vinden van paden die echt aansluiten bij hun vaardigheden.
- En tot slot, hoe ziet u SPO de toekomst van Arcadis vormgeven en hoe geeft u alle Arcadians meer mogelijkheden?
Ik ben ervan overtuigd dat deze reis Arcadians van over de hele wereld dichter bij elkaar zal brengen en dichter bij de behoeften van onze klanten, terwijl ze individueel een meer lonende carrière opbouwen. Het is spannend om een toekomst voor te stellen waarin we samen innovatieve oplossingen voor onze klanten creëren, gebruikmakend van de ongelooflijke rijkdom aan verschillende vaardigheden die we wereldwijd hebben. Persoonlijk zie ik dit als een cruciale kans om ons concurrerend en wendbaar te houden, en voortdurend energie te laten putten uit de vaardigheden die ieder van ons meebrengt, koestert en ontwikkelt. Het is een inspirerende visie voor onze toekomst en ik vind het geweldig om daar deel van uit te maken.
De winnaars van de IMAGINE Awards van vorig jaar hebben met hun unieke digitale oplossing klanten naar een planeet-positieve toekomst geleid. In deze Impact Story vertelt Kealy Herman hoe het winnende team Net Zero Catalyst lanceerde met de steun van de Lovinklaan Foundation.
Kealy Herman, Global Technical Director of Net Zero Strategy bij Arcadis, kwam in 2022 bij het bedrijf werken. Bovendien zegt ze dat ze over Lovinklaan hoorde tijdens haar sollicitatieprocedure: “Het was zelfs een deel van mijn beslissing om bij het bedrijf te komen werken! Ik vind het geweldig dat we een stichting hebben die door werknemers wordt geleid en die investeert in Arcadians en gemeenschappen over de hele wereld.”
Lees verder om erachter te komen hoe ons IMAGINE Awards programma de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden mogelijk maakte, internationale relaties stimuleerde en een tool creëerde waarmee Arcadians uitzonderlijk werk kunnen leveren aan klanten.
Hoe heeft het winnen van de IMAGINE Awards geholpen om het idee van het team om te zetten in realiteit?
De IMAGINE Awards hebben het traject van Sustainability Advisory’s Net Zero Strategy propositie versneld. Onze inzending voor de IMAGINE Awards was succesvol, waardoor de ontwikkeling van een gestandaardiseerd PowerBI-dashboard voor een Excel-gebaseerd model werd gefinancierd dat het Nederlandse team bouwde en sinds 2019 verbetert. Dit alleen al was spannend, maar daar bleef het niet bij! Onze inzending voor de IMAGINE Award verhoogde het profiel van de tool en het Net Zero Strategy-werk dat we met klanten deden bij een intern publiek, vooral bij het Resilience Tech Team, dat low-code en full-stack softwaretools bouwt om digitale transformatie te stimuleren.
Ze kwamen niet lang na de overwinning naar ons toe en opperden het idee om de op Excel gebaseerde tool volledig te digitaliseren en een SaaS-aanbod te creëren om onze Net Zero Strategy projectaanpak te verbeteren. We werkten samen met de Resilience Innovation Manager, Roni Deitz, en de Resilience Tech Director, Muthu Vaidhianathan, om het idee te testen en vervolgens aanvullende financiering te krijgen. Ik werd plotseling Product Manager en heb met veel plezier gewerkt met ons full-stack ontwikkelings- en UX-ontwerpteam in India.
In april 2024, slechts een jaar na het winnen van de IMAGINE Award, kondigden we formeel de details aan van Net Zero Catalyst, onze SaaS-oplossing voor een decarbonisatiestrategie. Het is ongelooflijk om te zien hoe we een wereldwijd team van experts op het gebied van decarbonisatiestrategie hebben samengebracht met ons Tech Team om een unieke digitale oplossing te creëren waar onze klanten blij van worden.
Welk advies zou je geven aan degenen die overwegen om deel te nemen aan onze programma’s?
Stop met nadenken en spring erin! Mijn advies is om je te richten op het oplossen van belangrijke klantuitdagingen, samen te werken met verschillende bedrijfsonderdelen en landen en een overtuigend verhaal te vertellen over de potentiële impact van je idee. Kijk ook naar eerdere winnaars en zie wat ze gemeen hebben. Dat zal je helpen bij het samenstellen van een winnende pitch.
Als je een innovatief idee hebt, moet je het insturen voor de IMAGINE Awards, want je weet nooit wie het misschien ziet en samen met jou je idee tot leven wil brengen. Als je geen idee hebt dat past bij de IMAGINE Awards, maar toch betrokken wilt raken, dan heeft Lovinklaan vele andere geweldige programma’s die je carrière vooruit helpen, contacten leggen met getalenteerde mede-Arcadians en unieke en gedenkwaardige ervaringen bieden.
Hoe denk je dat de impact van deze programma’s verder reikt dan individuele medewerkers en ten goede komt aan de Arcadis gemeenschap als geheel?
Voor mij is het deelnemen aan Lovinklaan’s IMAGINE Awards programma een reis geweest van het leren van nieuwe vaardigheden, het opbouwen van internationale relaties en, het allerbelangrijkste, het creëren van een tool die Arcadians zal helpen uitzonderlijk werk te leveren aan onze klanten. Net Zero Catalyst heeft geholpen bij het standaardiseren van de manier waarop we wereldwijd Net Zero Strategie projecten leveren. Dit stroomlijnt ons werk en maakt ons efficiënter, terwijl de klantervaring wordt verbeterd.
Wilt u meer weten over ons IMAGINE Awards programma? Klik hier.
Auteur: Giuliana Netto, bestuurslid Lovinklaan Foundation
Naast bestuurslid van de Lovinklaan Foundation heb ik het voorrecht om toezicht te houden op het Sustain Abilities programma. Vandaag ben ik verheugd om het verhaal van de evolutie van ons programma, onze successen en onze toekomstplannen met jullie te delen.
Oorsprong: Bouwen aan een duurzame visie
Het Sustain Abilities-programma begon met een eenvoudig maar krachtig idee: het creëren van een leer-erkenning-beloningssysteem dat Arcadians zou aanmoedigen om hun kennis van duurzaamheid te vergroten. De aanvankelijke visie onderging verschillende transformaties, maar onze kernmissie bleef onveranderd. Ons doel was om Arcadians wereldwijd te voorzien van de basisvaardigheden en tools die nodig zijn om duurzaamheid te omarmen in hun werk. Onze focus lag op het creëren van een uniforme taal en aanpak die universeel kan worden toegepast door Arcadians, ongeacht waar ze zich bevinden.
In de beginfase zagen we een groeiende behoefte om verschillende platforms te centraliseren. Dit bracht ons ertoe om alle leerinhoud te hosten op het Learning Experience Platform (LXP), waardoor een geïntegreerde leeromgeving ontstond voor alle Arcadians.
Succesverhalen: Invloed op Arcadis en daarbuiten
Sinds de start van het Sustain Abilities Program hebben we veel nuttige feedback ontvangen. Een van de meest impactvolle aspecten is het maken van modules door Arcadians voor Arcadians. Deze aanpak zorgt ervoor dat de lessen praktisch, relevant en direct toepasbaar zijn op onze projecten. Het heeft een gevoel van eigenaarschap en verbondenheid onder de deelnemers bevorderd, wat de algehele effectiviteit van het programma heeft verbeterd.
De positieve effecten van ons programma reiken verder dan Arcadis. Door een cultuur van duurzaamheid binnen ons bedrijf te stimuleren, dragen we bij aan de bredere gemeenschap en de duurzame toekomst van onze industrie. De verhalen en getuigenissen van onze collega’s benadrukken de werkelijke impact van onze inspanningen en versterken onze inzet om een verschil te maken.
Lovinklaan Stichting: Een steunpilaar
Vanaf het allereerste begin is de Lovinklaan Foundation een cruciale steun geweest voor het Sustain Abilities Program. De financiële steun van de stichting maakte het ontwerp en de vertaling van modules 1 en 2 mogelijk, waardoor ze in vier talen toegankelijk werden: Braziliaans Portugees, Frans, Duits en Vereenvoudigd Chinees. Dit is belangrijk geweest om ervoor te zorgen dat ons programma Arcadiërs over de hele wereld bereikt en aanspreekt.
Met de voortdurende steun van Lovinklaan kunnen we ons richten op de ontwikkeling en vertaling van meer modules, zodat Arcadiërs de middelen hebben die ze nodig hebben om uit te blinken. In het komende jaar zullen we meer vertalingen toevoegen voor modules 5 tot en met 8, waardoor ons bereik nog groter wordt.
De samenwerking tussen Arcadis en de Lovinklaan Foundation is ook een hoeksteen van het Sustain Abilities Program. Tijdens de ontwikkeling hebben de Lovinklaan werkgroep en het Arcadis Global Sustainability team nauw samengewerkt, inhoud getest, meetmethoden aanbevolen en vertalingen gefaciliteerd. Deze nauwe betrokkenheid is van vitaal belang geweest bij het mede creëren van een ambitieus en effectief programma.
Vooruitkijken: De toekomst van Sustain Abilities
Naarmate Arcadis zich verder ontwikkelt, blijft duurzaamheid een centraal aandachtspunt voor het bedrijf en haar klanten. Het speelt een belangrijke rol in de nieuwe strategie voor 2024-2026. Het doel is dat 35% van de Arcadians wereldwijd module 1 en 2 hebben afgerond in 2024.
Aan alle Arcadians, jullie deelname is cruciaal om dit doel te bereiken. Door de modules te voltooien en uw ervaringen te delen, kunt u bijdragen aan een cultuur van duurzaamheid binnen Arcadis.
Tot slot wil ik mijn oprechte dank uitspreken aan iedereen die betrokken is bij deze reis. Samen maken we een tastbare impact, stimuleren we duurzaamheid en creëren we een betere toekomst voor iedereen.
Hartelijke groeten,
Giuliana Netto
Raak betrokken en draag bij aan het succes van het programma. Klik hier om meer te lezen over ons Sustain Abilities programma.
Voor het eerst in de geschiedenis van Lovinklaan’s Questprogramma zijn GBA-leiders gevraagd om Group Quest Briefs te verzorgen. In deze Impact Story vertellen Kieran Thompson en Catherine Canning over hun ervaringen tijdens deze unieke groepsreis naar de Filippijnen, georganiseerd door ons bestuurslid Maricel Atienza.
Maar er zit meer achter deze speciale Quest van de Groep. Kieran kwam in 2022 bij Arcadis na de overname van IBI Group. Ook Catherine is Arcadis geworden door de overname van DPS. Vorig jaar reisden de bestuursleden van Lovinklaan naar Canada en Ierland om onze reeks impactvolle programma’s persoonlijk te introduceren bij deze twee pas overgenomen bedrijven, zodat zelfs nieuwkomers kunnen profiteren van onze verrijkende mogelijkheden. Lees hieronder de ervaringen uit eerste hand van Questees van de twee bedrijven.
Hoe heeft deze unieke Groepsreis bijgedragen aan je persoonlijke en professionele groei?
Kieran: Ik deed mee aan de Group Quest om de GEC in Manilla te ervaren en zo culturele en werkrelaties te ontwikkelen. In april 2024 bezocht ons cohort een week lang het kantoor van GEC in Manilla om hun capaciteiten te verkennen en strategieën op te stellen voor integratiedoelen. Deze Quest stelde me in staat om A&U te vertegenwoordigen in discussies met de GEC Strategy teams en om Britse collega’s in contact te brengen met de GEC voor onderlinge samenwerking. Het stelde me in staat mijn zakelijk inzicht te gebruiken om de juiste mensen aan de juiste projecten te koppelen. Als jongste lid van deze Quest kreeg ik ook meer inzicht in de uitdagingen op het gebied van leiderschap en deelde ik inzichten vanuit mijn eigen perspectief.
Catherine: De Group Quest, waarbij zowel APM als A&U betrokken waren, had als doel de GEC’s te integreren in onze projecten door onze kennis van hun capaciteiten en capaciteit te verbeteren, zodat Arcadis een concurrentievoordeel behoudt (de 3 C’s!). Tijdens een week van workshops en presentaties in Manilla bouwden we relaties op met lokale Arcadians en ervaarden we de ondersteunende, teamgerichte Filipijnse werkcultuur. Ik heb ook genoten van de lokale karaoke (een echte aanrader!), avondmaaltijden met het team en het prachtige turquoise water van Puerto Galera. Sinds ik terug ben, blijf ik inzichten in de capaciteiten van het Manila-team delen met het APM-team, om de GEC-integratie te ondersteunen en ons concurrentievoordeel mogelijk te maken.
Hoe heeft deze ervaring uw betrokkenheid bij Arcadis beïnvloed?
Kieran: Het Quest-programma van Lovinklaan gaf me een stem in het vormgeven van onze toekomst met de GEC en stelde me in staat om waardevolle internationale relaties op te bouwen. Op persoonlijk vlak heeft het me geholpen om goede werkrelaties en vriendschappen op te bouwen die zich zullen blijven ontwikkelen.
Catherine: De toewijding van het Manila team aan het GEC model werkte echt aanstekelijk! Hoewel er geen harde doelen waren, werd van elke Questee verwacht dat ze een GEC-kampioen zouden worden. Ik heb het gevoel dat het leren over elkaar en de GEC mijn betrokkenheid bij Arcadis heeft versterkt.
Welk advies zou je geven aan anderen die overwegen deel te nemen aan Lovinklaan’s programma’s zoals Quest?
Kieran: Ik zou het Quest-programma van Lovinklaan aanraden aan iedereen die graag wil ontdekken en leren. Ik kreeg de kans om de Filippijnen voor het eerst te bezoeken, waar ik mijn verblijf verlengde om Arcadis Philippines en Local Sparks Projects te verkennen. Ik heb fantastische mensen ontmoet en prachtige plaatsen bezocht die ik nooit zal vergeten. De ervaring opende mijn ogen voor de bredere Arcadis business.
Catherine: Reizen en een lokale gemeenschap leren kennen is altijd van onschatbare waarde. Het helpt om beter met collega’s samen te werken en de balans tussen werk en privé te waarderen. Toen ik andere Quest-alumni ontmoette die vol lof spraken over het programma, voelde ik me bevoorrecht dat ik deel uitmaakte van deze “club”.
Ziet u dat onze programma’s verder gaan dan de individuele impact en de hele Arcadis-gemeenschap ten goede komen?
Kieran: Onze Quest had als doel de relaties tussen de GEC en de integrerende bedrijven te verbeteren. Ik kan nu mijn kennis over bedrijfsstrategie en culturele erkenning delen met andere collega’s binnen A&U. Sinds mijn terugkeer uit Manilla heb ik introducties vergemakkelijkt en kennisleemtes opgevuld. Ik wil graag blijven fungeren als doorgeefluik om ervoor te zorgen dat deze relaties sterker worden.
Catherine: Het echte voordeel van Lovinklaan’s Quest-programma voor de Arcadis-gemeenschap is hoe het een wereldwijd bedrijf als Arcadis laat voelen als een compacte, goed verbonden gemeenschap. Het verandert het gevoel van een “groot bedrijf” in een bedrijf van mensen die hetzelfde doel nastreven.
In 2023 introduceerden we ons Sustain Abilities trainingsprogramma om Arcadians te informeren, toe te rusten en te bekrachtigen op het gebied van duurzaamheid met één gemeenschappelijke taal. Nu we een jaar verder zijn, is het ongelooflijk lonend om te zien hoe onze programma’s zowel deelnemers als de vele getalenteerde Arcadians die achter de schermen werken om ze te ontwerpen ten goede komen, door mogelijkheden te bieden om hun passie te verkennen en hun vaardigheden op een impactvolle manier toe te passen.
De onlangs gelanceerde module 7 van het Sustain Abilities programma richt zich op Duurzaam Ontwerp. Voor deze module heeft het Global Sustainability-team samengewerkt met Arcadis-experts uit het hele bedrijf om hun unieke kennis en ervaringen in het programma in te brengen. Robbin Schinkel, Lead Community of Practice: Sustainable Design, speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van deze module.
In deze Impact Story vertellen we hoe Robbins achtergrond en expertise in duurzaam ontwerpen hem motiveerde om zijn kennis te delen en bij te dragen aan Sustain Abilities om Arcadians te empoweren, met de trotse steun van Lovinklaan.
Robbin’s rol bij Arcadis
Robbin begon zijn reis bij Arcadis Nederland bijna 8 jaar geleden, toen hij betrokken raakte bij het Koninklijk Instituut van Nederlandse Architecten in een onderzoek naar ‘De Stad van de Toekomst’. Als onderdeel van zijn onderzoek richtte Robbin zich op de vraag hoe geavanceerde technologieën zouden kunnen helpen bij het oplossen van de duurzaamheidsuitdagingen waar ontwerpers, ingenieurs en adviseurs bij stedelijke ontwikkeling voor staan.
Dat bracht Robbin bij zijn huidige rol in het Arcadis Global Solution Stand-Up team voor Places, waarbij hij zich richt op het ondersteunen en verspreiden van solution stories en het opzetten van de IT-structuur die nodig is om deze oplossingen naar alle Arcadians te brengen. Sinds zijn begindagen binnen Arcadis is Robbin betrokken geweest bij de Community of Practice Sustainable Design, met als hoogtepunt zijn benoeming tot leider van de Community of Practice. “Ik geniet echt van deze rol,” legt hij uit, ”omdat ik met veel gepassioneerde duurzame ontwerpers van Arcadis over de hele wereld mag spreken.”
Belang van duurzaam ontwerp
‘Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering voelt – en de laatste generatie die er iets aan kan doen,’ zei de voormalige Amerikaanse president Barack Obama.
Voor Robbin benadrukt dit citaat de urgentie en het belang van het creëren van een veerkrachtigere, rechtvaardigere en welvarendere samenleving die de gezondheid van de planeet waarborgt voor toekomstige generaties.
“Ik geloof dat duurzame ontwerpprincipes ontwerpers, ingenieurs en adviseurs in staat stellen om belangrijke duurzaamheidsoverwegingen in bijna alle projecten aan de orde te stellen en dit met klanten te bespreken. Dit is hoe we onze levenskwaliteit verbeteren – één project per keer.”
De nieuwe module Sustain Abilities ontwikkelen
Als leider van de Community of Practice: Sustainable Design richt Robbin zich op het faciliteren van organisatorisch leren en kennisdeling over belangrijke duurzaamheidsthema’s tussen de wereldwijde MKB’s van Arcadis.
“Met mijn achtergrond, persoonlijke interesse in duurzaamheid en expertise, ben ik erg gemotiveerd om Arcadians nog meer in hun kracht te zetten. De programma’s van Lovinklaan, in het bijzonder Sustain Abilities, trokken mijn aandacht. Dus had ik een inspirerend gesprek met Nikki Spapens, de programmamanager van Sustain Abilities, waar we het idee kregen om een module over Duurzaam Ontwerp te ontwikkelen, die nu live is!”
De Sustainable Design Module 7 van Sustain Abilities is een trainingsmodule over belangrijke duurzaamheidsoverwegingen die van toepassing zijn op alle projecten van Arcadis. Het programma is bedoeld om Arcadians te helpen hun horizon over duurzaamheid te verbreden en hen te helpen bij het identificeren van kansen in hun projecten. Het primaire doel van deze module is om Arcadians de inzichten te geven die nodig zijn om meer duurzame resultaten te bereiken in hun projecten.
Wil je meer leren over Duurzaam Ontwerpen?
Het Sustain Abilities programma, inclusief module 7, is nu beschikbaar voor alle Arcadians die geïnteresseerd zijn. Om deel te nemen, of voor meer informatie, bezoek deze pagina.
Arcadians die lid willen worden van de Community of Practice: Sustainable Design, kunnen dit doen door te klikken op de ‘Join the community’ knop op de Sustain Abilities SharePoint homepage.
De praktijkgemeenschap werkt aan een toolkit voor duurzaam ontwerp waarmee Arcadians de juiste duurzaamheidstool kunnen vinden. Blijf daarvoor op de hoogte!
Freek Matheij is al meer dan 12 jaar een doorgewinterde Arcadis en deelt enkele hoogtepunten van zijn deelname aan Lovinklaan-programma’s. Momenteel bekleedt hij de functie van Global Citizen Development Platforms Director en leidt hij de adoptie van low-code/no-code (LCNC) en AI/ML-platforms bij Arcadis in New York. Freek heeft deelgenomen aan een aantal van onze programma’s, zoals Quest, Global Shapers en Expeditie DNA, en is geen onbekende in de door Lovinklaan gesponsorde programma’s die hem hebben geholpen zijn passie voor technologie te ontdekken bij het revolutioneren van de AEC-industrie.
Freek zegt dat zijn verschillende praktijkervaringen via Lovinklaan hem hebben geïnspireerd om zijn ontdekkingsmogelijkheden uit te breiden. Hij heeft waardevolle ervaring opgedaan op het gebied van digitale transformatie en netwerken, waardoor hij zelfverzekerder is geworden bij nieuwe projecten. Zijn opgedane kennis heeft hem geholpen bij het leiden van diverse teams in zijn vakgebied. Terugkijkend op zijn ervaringen in het verleden, zegt Freek dat een van zijn favoriete momenten het organiseren van het Arcadis Leadership Program was van ons voormalige Lovinklaan programma, Global Shapers, in 2015, wat volgens hem een levensveranderende ervaring was. Het bood hem de kans om vanuit zijn thuisland Nederland te verhuizen, eerst naar Qatar en daarna naar de VS. Elke verhuizing verbreedde zijn culturele reikwijdte en zijn wereldbeeld.
Freek zegt dat zijn verschillende praktijkervaringen via Lovinklaan hem hebben geïnspireerd om zijn exploratiemogelijkheden uit te breiden. Hij heeft waardevolle ervaring opgedaan op het gebied van digitale transformatie en netwerken, waardoor hij zelfverzekerder is geworden bij nieuwe projecten. Zijn opgedane kennis heeft hem geholpen bij het leiden van diverse teams in zijn vakgebied. Terugkijkend op zijn ervaringen in het verleden, zegt Freek dat een van zijn favoriete momenten het organiseren van het Arcadis Leadership Program was van ons voormalige Lovinklaan programma, Global Shapers, in 2015, wat volgens hem een levensveranderende ervaring was. Het bood hem de kans om vanuit zijn thuisland Nederland te verhuizen, eerst naar Qatar en daarna naar de VS. Elke verhuizing verbreedde zijn culturele reikwijdte en zijn wereldbeeld.
Freek zegt dat hij positief is beïnvloed door de steun van Lovinklaan en de toewijding van de stichting om Arcadians te empoweren. “Er is een reden waarom ik al 12 jaar bij Arcadis werk, een eigenschap die uniek is voor mijn generatie; het is de investering in mijn carrière en mijn loyaliteit aan het bedrijf om het beter te maken voor de toekomst,” deelt Freek.
“De Lovinklaan-programma’s motiveren mijn dagelijkse toewijding aan uitmuntendheid en effectiviteit en moedigen me aan om deze waarden te delen met anderen in het bedrijf. Hierdoor bouwen we een netwerk op dat samen groeit en kennis deelt. Veel alumni van het voormalige Global Shapers-programma hebben nu bijvoorbeeld een leidinggevende functie, wat de carrièregroei aantoont die deze programma’s mogelijk maken. Omdat ik zelf Nederlander ben, voel ik me extra trots omdat ik hieraan bijdraag terwijl ik in het buitenland werk”, voegt hij eraan toe.
Om deze redenen raadt Freek andere werknemers aan om optimaal gebruik te maken van deze programma’s om hun vaardigheden en mogelijkheden uit te breiden. Openstaan voor continu leren is de sleutel tot zowel persoonlijk succes als het succes van het bedrijf als geheel, zegt hij.
“De programma’s bereiden Arcadians voor op de toekomst. Hun impact gaat verder dan individuele prestaties; door werknemers te ontwikkelen, verbeteren de programma’s de teams, afdelingen, prestaties en cultuur binnen heel Arcadis. We krijgen samenwerkingsgeest en leiderschapsprincipes waar de hele gemeenschap van profiteert.”
Tot slot benadrukt Freek het belang van het bijscholen van mensen vanuit het perspectief van digitale en kunstmatige intelligentie. Want de realiteit is dat technologie razendsnel gaat, en dat moeten we bijhouden.
Als Lovinklaan Foundation zijn we het daar van harte mee eens.
Oscar van der Vaart werkt al meer dan 13 jaar bij Arcadis, waarvan 8 jaar bij de business. Oscar is begonnen als Senior Programma & Project Manager en is momenteel Program Director voor Global Transformation and Integration bij Arcadis, gevestigd in Nederland. Gedurende deze periode heeft hij deelgenomen aan verschillende Lovinklaan programma’s, waaronder Quest en onze voormalige programma’s Global Shapers en Global Share Plan.
In dit boeiende Impactverhaal vertelt Oscar hoe de programma’s zijn horizon hebben verbreed en zijn band met Arcadis aanzienlijk hebben versterkt.
Transformatieve ervaringen door Lovinklaan
Oscars deelname aan het Quest-programma was een keerpunt in zijn carrière. Dit programma bood hem een frisse kijk op professioneel asset management, een opkomend vakgebied in de Nederlandse watersector. Het Quest-programma bood hem de unieke kans om een bezoek te brengen aan Londen en Anglian Water, het grootste water- en afvalwaterbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, waar hij inzicht kreeg in hun assetmanagementorganisaties. Oscar herinnert zich deze ervaring als volgt: “Toen het mijn beurt was om kennis terug te geven, onthulde ik onze risicobeoordelingsaanpak voor waterbouwkundige constructies. Dit hielp me verbanden te leggen waar ik nog steeds gebruik van maak.”
In 2013 deed Oscar mee aan ons vorige programma, Global Shapers, dat een onuitwisbare stempel drukte op het verloop van zijn carrière. Het programma stelde hem bloot aan de tomeloze energie en samenwerkingsgeest van jonge professionals met verschillende achtergronden. Oscar zegt: “De energie en bereidheid van jonge arbeidskrachten om samen te werken – ongeacht land of achtergrond – inspireerde me om een andere weg in te slaan in mijn carrière.”
Grenzen doorbreken
Oscars deelname aan door Lovinklaan gesponsorde programma’s voedde zijn verlangen om de activiteiten van Arcadis te globaliseren. Hij zag in dat het wereldwijd op een meer permanente manier inzetten van specifieke engineeringkennis voor klanten begint met fundamentele veranderingen in technologie, processen, mindset en gedrag. In de afgelopen 5 jaar heeft hij een cruciale rol gespeeld in de transformatie van het operationele model door de manier van werken te standaardiseren, organisatorische grenzen te doorbreken en een uitgebreid veranderingsprogramma op te zetten gericht op het veranderen van de mindset en het gedrag van Arcadians. “Ik ben trots op waar we staan als organisatie; een volledig operationeel globaal model, waarin we meer samenwerken binnen en tussen business area’s en het wiel minder opnieuw uitvinden”.
Hij benadrukt het belang van het omarmen van wereldwijde ervaringen in ons bedrijf, zelfs als deze niet direct klantgericht zijn: “De mogelijkheid hebben om vaker in het buitenland te werken – met andere ontwerpprincipes en -regels – en deze ervaringen opnemen in je professionele ontwikkeling is de sleutel tot het ontwikkelen van jezelf als een absolute autoriteit in je werkveld.”
Belangrijkste lessen
Een van de vaardigheden van onschatbare waarde die Oscar tijdens het Global Shapers-programma heeft opgedaan, was het vermogen om moeilijke gesprekken te voeren, vooral wanneer er sprake is van culturele verschillen. Deze vaardigheid werd cruciaal bij zijn inzet om de beste resultaten voor Arcadis te behalen en om afstemming tussen teamleden te vergemakkelijken.
Oscar herinnert zich de diepgaande impact die de Lovinklaan-programma’s hadden op zijn netwerk en de bredere Arcadis-gemeenschap. Hij herinnert zich de gesprekken die hij na het werk voerde en die de basis legden voor betekenisvolle professionele connecties en samenwerkingen. “Het maken van professionele connecties en toezeggingen om dat rimpeleffect in onze organisaties te creëren, begon hier. Ik ben blij dat Lovinklaan zulke opmerkelijke programma’s heeft ondersteund, waar velen nog steeds dagelijks de vruchten van plukken.”
Visie voor de Lovinklaan Programma’s
Terwijl Oscar nadenkt over de blijvende impact van de Lovinklaan-programma’s, ziet hij een veelbelovende toekomst voor zich. Hij gelooft dat Lovinklaan zal doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe programma’s die persoonlijke en professionele verbindingen bevorderen. Hij benadrukt het belang van kennisdeling, een fundamentele pijler van groei in de industrie, en spreekt het vertrouwen uit dat de programma’s een gemeenschap van trotse Arcadians zullen genereren die graag willen bijdragen aan de groei en verbetering van het bedrijf.