Introductie van Sustain Abilities – Arcadians in staat stellen duurzame resultaten te leveren

Introductie van Sustain Abilities – Arcadians in staat stellen duurzame resultaten te leveren

Duurzaamheid is niet nieuw voor Arcadians. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1888, toen het bedrijf onbruikbare wetlands in Nederland hielp transformeren in welvarende grond waarop mensen konden wonen en gemeenschappen konden bouwen, blijft duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt bij veel van onze oplossingen en projecten, en een kernonderdeel van de bedrijfsstrategie.

Veel Arcadians hebben gedeeld dat duurzaamheid een van de belangrijkste redenen is waarom ze bij het bedrijf zijn komen werken. De betekenis van duurzaamheid en de praktische toepassing ervan kan echter sterk verschillen tussen medewerkers. Te midden van een snel veranderend duurzaamheidslandschap krijgen klanten meer belangstelling voor dit onderwerp. De resultaten van recente interne enquêtes en audits wijzen ook op een toegenomen belangstelling onder Arcadians voor programma’s die meer nadruk leggen op duurzaamheid.

Als grootaandeelhouder van Arcadis zagen wij dit als een kans om alle Arcadians uit te rusten met een gemeenschappelijke taal, begrip en hulpmiddelen rond duurzaamheid. Het resultaat is een nieuwe centrale training genaamd ‘Sustain Abilities’, ontworpen voor alle 36.000+ Arcadians om geïnformeerd, toegerust en bevoegd te worden op het gebied van duurzaamheid.

Lovinklaan is er trots op dit nieuwe programma, dat wordt geleid door de Global Sustainability en Capability Development teams van Arcadis en is gebaseerd op het harde werk en de expertise van KMO’s in het hele bedrijf. Sustain Abilities bouwt voort op de beste trainingen die beschikbaar zijn binnen het bedrijf, zowel intern als extern, op één enkele, gemakkelijk te gebruiken plaats in het nieuwe Arcadis LXP Learning Experience Platform.

Ongeacht iemands rol, of hij of zij nu dagelijks met duurzaamheid werkt of nieuwsgierig is naar meer informatie, deze training is een gemeenschappelijk startpunt voor het integreren van duurzaamheid in alles wat we doen.

Hoe werkt het?

Ontworpen in een eenvoudig en aanpasbaar formaat, bieden de Sustain Abilities trainingsmodules elke Arcadian de mogelijkheid om te investeren in hun eigen ontwikkeling en begrip van een onderwerp dat bij iedereen centraal staat. De primaire focus van de modules omvat het begrijpen van de verschillende niveaus van duurzaamheid, belangrijke thema’s, betrokkenheid bij klanten en belanghebbenden, en risico’s en lessen rondom greenwashing. Door feedback en toewijding kunnen Arcadians hun eigen leerproces vormgeven, hun kennis gebruiken om beter met klanten om te gaan en duurzame resultaten voor projecten te leveren.

Momenteel zijn er vier modules beschikbaar op het Arcadis LXP Learning Experience Platform. Maar er liggen spannende tijden in het verschiet! Later dit jaar staan er nog meer modules op het programma, gericht op concrete onderwerpen zoals “duurzaamheid in projecten” en “koolstof en netto nul”.

Nieuwsgierig naar meer?

We zullen regelmatig updates geven over de voortgang. Wilt u meer lezen over het programma, klik dan hier.

Ga naar de inhoud
Close