Het succes van Roots of Arcadis

22 februari 2023

Roots of Arcadis (ROA) werd in 2017 gelanceerd door junior level medewerkers. Meer dan 2.400 Arcadians behoren nu tot een ROA chapter. Wereldwijd komen er meer dan 6.000 in aanmerking. Tijdens de succesvolle reis van ROA fungeerde Lovinklaan als een incubator om het programma te financieren en te versnellen, dat nu alleen onder Arcadis blijft groeien en bloeien.

Als onderdeel van ROA is een Professional Development Fund beschikbaar dat alle leden één keer per jaar kunnen gebruiken om conferenties bij te wonen, certificeringen te behalen, zich in te schrijven voor cursussen, trainingen en meer. Recente verzoeken omvatten financiering voor visitekaartjes, WTS-lidmaatschap en een persoonlijke cursus over Optimatics. Het programma loopt momenteel in Noord-Amerika, Singapore, het Midden-Oosten, India, de Filippijnen, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Going places

ROA Global Leads Baxter Miatke, Amber Vick en Kira Silver hebben onlangs de New England Water Environment Association (NEWEA) conferentie en Young Professional Summit in Boston bijgewoond. Hun reis en onkosten werden gefinancierd door het ROA Professional Development Fund. Ze voegden zich bij meer dan een dozijn Arcadis-presentatoren op het evenement en kwamen in contact met mensen op alle niveaus van de sector.

Dit is slechts één voordeel van lid zijn van een groep die ernaar streeft om junior medewerkers te betrekken en te stimuleren door middel van netwerken, het delen van kennis en mentorschap. De activiteiten omvatten maandelijkse gesprekken, gastsprekers, lunch & learns en excursies die specifiek zijn voor uw locatie, zoals bezoeken ter plaatse en plezier in de buitenlucht.

Het verhaal van Baxter Miatke

Er zijn meerdere groeimogelijkheden beschikbaar. Baxter rondt zijn rol als Global Lead deze maand af, terwijl Amber en Kira doorgaan met het geweldige werk dat de groep doet voor jonge professionals.

“ROA heeft mijn carrière bij Arcadis de afgelopen jaren in een stroomversnelling gebracht”, zegt Baxter. “Het gaf me leiderschapskansen door interactie met collega’s over de hele wereld en het maken van connecties die ik anders zonder het programma niet had gemaakt.”

In 2022 betaalde ROA de registratiekosten voor Baxter om de Battelle-conferentie in Palm Springs, CA bij te wonen. Hij gaf zijn eerste presentatie over draagbare fractioneringstechnologie voor PFAS-behandeling en kwam in contact met mensen en klanten die hij alleen virtueel had ontmoet. De ervaring werpt nog steeds vruchten af.

“Als ROA er niet was geweest, had ik misschien niet de conferentie kunnen bijwonen, mijn werk kunnen presenteren en belangrijke projecten kunnen binnenhalen doordat ik op die conferentie aanwezig was en met klanten kon praten,” zegt Baxter. “ROA heeft duidelijk een meetbare en onmeetbare impact op het bedrijf die ver en breed reikt.”

“Het beste deel van ROA is dat het nog steeds een grass roots inspanning is die wordt geleid door jonge professionals voor jonge professionals,” zegt Baxter. “ROA heeft het geluk steun te krijgen van de hoogste niveaus van Arcadis en we kijken uit naar de voortdurende steun van onze jonge professionals bij Arcadis.”

Amber is het daarmee eens.

“Hoewel Roots of Arcadis zich richt op het mentorschap en de ontwikkeling van junior medewerkers, is het belangrijk voor ons om te onthouden dat we allemaal deel uitmaken van de Roots of Arcadis en een rol spelen in het bewerkstelligen van groei in onze organisatie,” zegt ze.

Geïnteresseerd?

Lovinklaan is er trots op getuige te zijn van het succes van ROA. Als u een jonge professional bent met minder dan 10 jaar ervaring in de sector en u vraagt zich af hoe u uw carrière vooruit kunt helpen, neem dan contact op met uw lokale ROA-leads of stuur een e-mail naar ROAGlobal@arcadis.com en zet vandaag nog stappen.

News